vissza
2016
2015
2014
2013
2012

GYIK

Mi az a Győrkőcfesztivál?
A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár.
A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig.
Mikor és hol rendezik meg a 10. Győrkőcfesztivált?
A 10. Győrkőcfesztivált 2017. június 30-tól július 2-ig rendezi meg a Vaskakas Bábszínház Győr belvárosában.
Mikor és hol van a Megnyitó?
Idén is a Dunakapu térre hívjuk a győrkőcöket és szüleiket. A Mosoni-Duna partján található, vaskakas kutat is rejtő tágas, hatalmas téren kényelmesen elfér majd a négy-ötezer főnyi győrkőcsereg.
Időpont: 2017. június 30. péntek 18 óra.
Van-e egész nap program a megnyitó napján?
Nem, az egész napos program szombaton 10 órától 20 óráig és vasárnap 10 órától 18 óráig tart.
Mennyibe kerül a belépő?
A belépés teljesen ingyenes, csupán egy mosolygós fotót kérünk, amiért cserébe Győrkőckarkötőt kapnak a gyerekek, így ingyenesen vehetnek részt a programokon és próbálhatják ki a játékokat. Természetesen a testvérekről egy, közös fotót is elfogadunk.
Mi az a Győrkőckarkötő?
A Győrkőckarkötő a fesztivál ideje alatt minden játékra ingyenes belépést biztosít a gyerekeknek 14 éves korig. A Győrkőckarkötőre ráírjuk a győrkőcök nevét és szüleik telefonszámát. Így ha elkeverednek a hatalmas tömegben, könnyen megtalálhatják egymást!
Hogyan és hol lehet Győrkőckarkötőt váltani a fesztiválra?
A Fesztiválközponton kívül még 4 információs, karszalagosztó hely várja szombaton és vasárnap 10 órától a fesztiválra érkezőket, ahol kedves, mosolygós felnőttek várják a mosolygós gyerekeket és a mosolygós fotókat, a fesztivál belépőjét. A leadott mosolygós fotó ellenében győrkőc karszalagot vehetnek át a gyerekek 14 éves korig.
A karszalag ingyenes belépőként szolgál minden fesztiváljátékhoz, és feljogosít a fesztiválkedvezményekre.
Információs pontok:
Fesztiválközpont - Bécsi kapu tér
1. Széchenyi tér
2. Dunakapu tér
3. Baross utca - Kazinczy utca kereszteződése
4. Rába kettős híd
A megnyitó napján, pénteken már 17 órától átvehetők a karszalagok a Dunakapu téren!
Lehetek-e önkéntes a 10. Győrkőcfesztiválon?
Természetesen az idén is sok szeretettel várja az önkénteseket Horváth Helga és a Vaskakas Bábszínház csapata. Jelentkezni a horvath.helga77@gmail.com és a vaskakas@vaskakas.hu email címeken lehet.
Árulhatom-e a portékámat a 10. Győrkőcfesztiválon?
Kézművesek és iparművészek jelentkezése a 10. Győrkőcfesztiválra LEZÁRULT. A következő fesztiválra 2018. március 31-ig várjuk kizárólag elektronikus formában. Kérjük, hogy a termékekről fényképet mellékeljenek!
E-mail cím: janszky@vaskakas.hu
Vendéglátással foglalkozom, hogy jelentkezhetek a Győrkőcfesztiválra?
10. Győrkőcfesztiválra az étel- és italárusítók jelentkezése LEZÁRULT. A következő fesztiválra 2018. április 15-ig várjuk a jelentkezéseket, a következő e-mail címen: gyorkoc@gmail.com. Kérjük, hogy a standról, termékekről fényképet mellékeljenek!.
Van-e parkolási lehetőség a fesztivál időtartama alatt?
Bővebb információt a győri parkolási lehetőségekről itt talál.