vissza
2016
2015
2014
2013
2012

Meseváros-MESEREND

10.00 Tintaló Társulás: Horgászni tilos!
11.00 Belvárosi Betyárok koncert
12.00 Pupetta Társulat: Csalóka Péter
14.00 Hepp Trupp: Jancsi és Juliska
16.00 Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére

Belvárosi Betyárok koncert
A három éve koncertező zenekar dalainak különlegessége, hogy egyszerre több irányba is működnek: a rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt szövegek a gyerekeknek, és a gyerekek nyelvén íródtak, de olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek egyben a felnőtt közönséghez is szólnak. A zenekar legfőbb igénye és üzenete, hogy a gyerekeknek is szükségük van az okos, zenei szórakozásra. A játékos, irodalmi ihletésű szövegek zenéi átkalauzolják a kicsiket különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reggae.
A zenekar tagjai:
Váray László B. - ének, gitár, guitalele, mandolin, doromb
Valastyán Tamás - ütőhangszerek, cajon, ének

Pupetta Társulat: Csalóka Péter
Egy, kettő vagy esetleg három legény van talpon e vidéken, de az egyik jány. E jól öltözött legények épp oly csalafinták mint meséjük hőse a Csalóka Péter de ők nem csak azokat csapják be akik megérdemlik hanem titeket is. Avagy nemcsak titeket hanem magukat is?. Ha kíváncsiak vagytok ki tud nagyobbat mondani, vagy hogyan látja el baját a bírónak a felesége avagy hogyan fér el három nagyhangú dudás egyetlen "csárdában" akkor köztünk a helyed. Az előadás fonalához sajnos kevés e három lélek, szükség van rád is, hozd el leghangosabb hangod is.

Boráros Milada-Nagy Viktória Éva-Schneider Jankó : Jancsi és Juliska édes álma(link is external)
Sok meséből most itt van egy:
két testvér az erdőbe megy.
Találnak ott egy szép házat,
s rajta cukormázat.
Édes álom ez, vagy való?
Mesénkből megtudható,
hogy miért vágyik ily kalandra
Jancsi és Juliska!

Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére
Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan.
De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjelszakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De hogy a szép, szelíd, erőtlen tündérleány mint kap erőre, s a királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.

Díszlet, bábok: Mátravölgyi Ákos 
Gapitos mester: Lénárt András
Az előadást megalkották: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

Kezdés: 
2017. július 02, vasárnap - 10:00 - 18:00