vissza
2016
2015
2014
2013
2012

Parasztolimpia

Lasszódobás
Most te is kipróbálhatod, milyen gyorsan tudsz egy feldühödött bikát nyakon csípni, pontosabban mondva nyakon dobni. Azért nem kell megijedni a nemes állat nem fog ránk támadni, mivel papírból van, de a lasszózás technikája ugyanaz. Hajrá, légy te a lasszódobás mestere!

Csibepofozás
Ki hallott már olyanról, hogy csibepofozó? Ha kétségeink lennének nagyon is létezik ez a nevettető népi játék és sok helyen nagy népszerűségnek is örvend. Sőt profi csirkepofozókból is találunk szép számmal! Most rajtad a sor, hogy kiderítsd vajon Te is közéjük tartozol!

Toldi
Itt az idő, hogy te is kipróbáld mennyire is vagy legény a gáton, és hogy vajon tudsz-e Toldi Miklós nyomdokaiba szegődni. A mi petrencénk azonban egy kicsit trükkös, a súlyát a rá függeszthető zsákokkal szabályozhatod, így pontosan ki fog derülni, hogy Te hány kilót tudsz fél kézzel kitartani.

Hordólovaglás
A hordólovaglás rendkívül mulatságos és izgalmas játék, melyhez bizony némi ügyesség is szükséges, hiszen a hordó egy rúdon csúszkál, mi meg hol erre, hol arra billenünk.

Korongozás
Játékos formában pillanthatunk bele, hogy elődeink, hogyan is készítették agyagból a kancsót vagy fabrikáltak éppen különböző hangszereket az esti mulatságra. Most két mesterember segítségével Te is kipróbálhatod a korongozást, sőt az elkészült remekművet haza is viheted!

Kezdés: 
2017. július 01, szombat - 10:00 - 20:00
2017. július 02, vasárnap - 10:00 - 18:00