vissza
2016
2015
2014
2013
2012

Győrkőcfalu-MESEREND

11.00 Pupetta Társulat: Csalóka Péter
11.40 Bóbita Bábszínház: Az ördögszántotta hegy
13.00 Langaléta Garabonciások: Egérparádé
15.00 Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére
17.00 Langaléta Garabonciások: Vitézi mókák, kunkori történetek
19.00 Pályi János: Vitéz László

Pupetta Társulat: Csalóka Péter
Egy, kettő vagy esetleg három legény van talpon e vidéken, de az egyik jány. E jól öltözött legények épp oly csalafinták mint meséjük hőse a Csalóka Péter de ők nem csak azokat csapják be akik megérdemlik hanem titeket is. Avagy nemcsak titeket hanem magukat is?. Ha kíváncsiak vagytok ki tud nagyobbat mondani, vagy hogyan látja el baját a bírónak a felesége avagy hogyan fér el három nagyhangú dudás egyetlen "csárdában" akkor köztünk a helyed. Az előadás fonalához sajnos kevés e három lélek, szükség van rád is, hozd el leghangosabb hangod is.

Bóbita Bábszínház: Az ördögszántotta hegy
Azt beszélik, a Villány melletti Szársomlyó hegyet maga az ördög szántotta fel. 
Hogy mi okáért? A nagyharsányi vén boszorkány Harka nevű lányára fájt a patás foga, de csak úgy kaphatta meg, ha hajnalhasadtáig felszántja a hegy szikláit. Majdnem sikerült is neki, ám a boszorkány ekkor újabb cselt eszelt ki, hogy megmentse leányát az ördögtől… Szabadtéri játékunk az „Ördögkatlan” mondáit idézi meg gólyalábasokkal, óriásbábokkal és vérpezsdítő muzsikával.
A szársomlyói mondát adaptálta és rendezte: Tóth Zoltán
Társrendező: Sramó Gábor
Dramaturg: Papp Melinda
Tervezte: Boros Dorottya
Zeneszerző: Czigány Tamás
A bábokat készítette: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Thébesz Veronika, Nagy Kovács Géza, Kapási Ferenc
Játsszák: Vadon Judit, Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda
Muzsikus: Czigány Tamás

Langaléta Garabonciások: Egérparádé
Gulyás Laci fura szekerével, szaladgáló egereivel hol itt, hol ott tűnik fel a fesztivál területén, hogy a tekergő gyerkőcöknek egy unalmas pillanatuk se legyen.

Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére
Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan.
De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjelszakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De hogy a szép, szelíd, erőtlen tündérleány mint kap erőre, s a királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.
Díszlet, bábok: Mátravölgyi Ákos 
Gapitos mester: Lénárt András
Az előadást megalkották: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

Pályi János: Vitéz László
A tradicionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet.
Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el.
“Pályi János pedig a legkiválóbb bábszínészek közé tartozik. Vitéz László-játéka azért reveláció, mert miközben gondosan megőrzi az eredetit, tovább is építi a saját szája ízének megfelelően.”Bóta Gábor kritikus
Tervező: Majoros Gyula Blattner Géza-díjas
Rendező: Kovács Ildikó Blattner Géza-díjas
Játssza: Pályi János Blattner Géza-díjas

Kezdés: 
2017. július 01, szombat - 10:00 - 20:00